Nyheder

KKS-Isolering bevarer dansk bygningsudtryk med danske produkter

KKS-Isolering har vundet en stor, udvendig efterisoleringsopgave for Greve Boligselskab.

Renoverings-opgaven skal udføres med danske teglskaller fra Strøjer Tegl Systems.

Greve Boligselskabs rækkehusbebyggelse ”Eghøj” i Karlslunde står foran en generel energi-renovering, og i den forbindelse skal KKS-Isolering efterisolere 87 gavle og efterfølgende montere teglskaller fra Strøjer Tegl Systems, som produceres på Fyn.

Dermed kan bebyggelsen bevare sit karakteristisk danske, murede udtryk.

Bebyggelsen er opført i 1979 og omfatter i alt 186 rækkehuse i varierende størrelse.

Hald & Halberg er hovedentreprenør på energirenoveringen som desuden omfatter udskiftning af vinduer og døre.

KKS-Isolering har budt ind på opgaven i tæt samarbejde med fynske LIP, som producerer facadepuds og klæbematerialer skabt specielt til det nordiske klima.

KKS-Isolering har været forgangsvirksomhed for løsningen, der leveres med fuld system-garanti, og udførte i 2015 i samarbejde med Rambøll en lignende opgave i Vejle, ligeledes med teglskaller fra Strøjer Tegl Systems.

Løsningen med teglskaller monteret på udvendig facadeisolering har i mange år været brugt i Tyskland, hvor man længe har haft fokus på udvendig isolering. Men først i takt med de seneste års kraftigt øgede energikrav er det blevet muligt af få murstensskaller med dansk udtryk.

”Nu hvor vi har mulighed for at få danskproducerede teglskaller, kan man stort set ikke se på facaden, at den er blevet isoleret. Netop derfor er metoden eftertragtet. Tidligere blev udvendig efterisolering typisk afsluttet med puds, beklædning med træ eller plader – overflader, som kræver væsentligt mere vedligeholdelse end den robuste facademur i tegl”, lyder det fra Henrik Andreasen, KKS-Isolering.

 

Kommentér