KKS tilbyder facadeisolering

Facadeisolering er den mest effektive måde at isolere husets ydervægge på. Det er især en god idé, hvis bygningen ikke har nogen hulmur, hvis facaden er utæt og i dårlig stand – eller hvis du ønsker et nyt og opdateret facade-look kombineret med en bedre isolering. Isoleringen tilpasses husets konturer og bevarer derved det oprindelige udtryk.

Huset pakkes ind

En ydervæg facadeisoleres ved, at der lægges et ekstra lag isolering uden på den eksisterende mur, og derefter bygges en ny facade op uden på isoleringen. De er op til 30 procent mere effektivt at isolere væggene udefra end indefra. Årsagen til det er, at huset pakkes ind i isolering hele vejen rundt. På den måde, vil man undgå kuldebroer. Som bonus har man en massiv mur, der vil akkumulere varmen og afgive den ind i huset, da isoleringen nu er på ydersiden. Det betyder, at bygningen får et langt bedre indeklima.

Hvad sparer man ved facadeisolering?

Med 10 cm facadeisolering sparer man 100 kWh pr. m2, pr. år. Til sammenligning giver en almindelig hulmursisolering en besparelse på ca. 60 kWh pr. m2, pr. år. Tilbagebetalingstiden ligger mellem 7-10 år – og facadeisolering er derfor en rigtig god forretning.

Værd at vide om facadeisolering…

  • Da isoleringen bogstavelig talt gør det muligt at pakke huset ind i isoleringsmateriale, er metoden ca. 30 % mere effektiv end indvendig isolering.
  • Den eksisterende ydervæg holdes varm og tør, og risikoen for fugtproblemer minimeres.
  • De gamle, kolde ydermure kommer til at fungere som varmedepot i fyringssæsonen og hjælper med at holde på køligheden om sommeren.
  • En gammel, nedslidt facade bliver renoveret ved at blive isoleret udvendigt.


Vidste du at…

Du kan få tilskud til facadeisolering hvis du er plaget af vej- eller togstøj?

Råd til mindre vejstøj

Gør noget ved togstøjen